De opdracht betreft de advisering en de procesbegeleiding bij de totstandkoming van een gebiedsvisie voor het stationsgebied van Maastricht inclusief het schrijven en vormgeven van de visie zelf en (bestuurlijke) advisering. Er dient veel samengewerkt te worden met de planoloog en stedenbouwer van de gemeente Maastricht en mogelijk ook andere opdrachtnemers (denk aan een stedenbouwkundig bureau en een financieel adviesbureau).
Een uitgebreid plan van aanpak voor de gebiedsvisie is bijgevoegd in de bijlage. Deze is leidend voor de werkzaamheden van de opdracht. De gemeente Maastricht is middels deze uitvraag op zoek naar de procestrekker en opsteller van de gebiedsaanpak zoals beschreven in het plan van aanpak.
De gebiedsvisie moet uiteindelijk beschrijven en verbeelden:
De gewenste gebiedsontwikkeling in het stationsgebied (gebiedscirkel met een straal van 1,5km) voor 2050, waarbij per deelgebied informatie is verzameld over de te ontwikkelen woningaantallen, type woonmilieus, woningtype, type voorzieningen, ruimte voor werkgelegenheid (inclusief referentiebeelden).
De randvoorwaardelijke en gewenste investeringen in bijvoorbeeld groen, water en infrastructuur.
Een realisatiestrategie met padafhankelijkheden, vervolgstappen, financiele doorkijk en een fasering.
De gebiedsvisie komt separaat van, maar wel in nauwe afstemming met het traject Limburg Centraal, dat door de provincie wordt getrokken, tot stand. In het kader van Limburg Centraal zal gewerkt worden aan:
Een verstedelijkingsstrategie voor de zes Limburgse IC-steden
Een business case per stad
Aanvullende onderzoeken:
Een feitenrelaas met beschrijving van huidige situatie.
Een woonbehoefteonderzoek
Een economische onderzoek
Deze onderzoeken leveren enerzijds informatie op voor de gebiedsvisie en andersom wordt verwacht dat de gebiedsvisie informatie oplevert die relevant is voor bijvoorbeeld de business case. Daarbij zal gebruik gemaakt worden van expertise en informatiebronnen bij gemeente Maastricht.
Overleggen vinden veelal plaats op het gemeentekantoor van de gemeente Maastricht en kunnen fysiek en/of digitaal plaatsvinden (via MSTeams). Sommige door de opdrachtgever nader te bepalen overleggen vinden alleen fysiek plaats. In dergelijke gevallen dient minimaal de aangeboden projectleider hierbij fysiek aanwezig te zijn. De mate van fysieke aanwezigheid zal in overleg nader worden bepaald. Opdrachtnemer dient er vanuit te gaan dat de projectleider gemiddeld 1 dag per week fysiek aanwezig is.
Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Susan Peschier via 06 43 36 34 42 / susan.peschier@kbenp.nl.
Delen:
Contact
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.