Projectleider

Hof van Tholen 2, 4691 DZ Tholen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum 18 Zeeland

Begindatum:

2 sept 2024

Einddatum:

31 dec 2025

Uren per week:

18

Publicatiedatum:

15 aug 2024

Type inzet
In verband met de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) kan, vanwege de aard van de opdracht, deze opdracht niet ingevuld worden door een ZZP’er. Geïnteresseerde ZZP’ers kunnen zich uitsluitend in loondienst laten detacheren via een bureau. Doorleenconstructies (met een modelovereenkomst) zijn daarbij niet toegestaan. Met uw inschrijving verklaart u dat uw kandidaat in loondienst gedetacheerd wordt.

Functie: Projectleider Sterk Lokaal Team gemeente Tholen
Formatieomvang: 18 uur per week
Duur: 1 september 2024 tot 1 januari 2026
Niveau:  HBO/WO

Inleiding.
De projectleider richt zich op het vormgeven van het toekomstige Sterk Lokaal Team van Tholen.Gemeente Tholen heeft twee ontwikkelingsopgaven. Huidige ontwikkelingen laten zien dat mensen de zorg die ze nodig hebben, het liefst zo dicht mogelijk bij huis zoeken. Als we de juiste zorg op de juiste plek willen aanbieden moet er eerst gekeken worden wat precies de hulpvraag is. Vanuit de huidige situatie waarin dorpsbewoners zich op verschillende plekken kunnen melden met een vraag, is de logische stap om over te gaan naar een situatie waarin mensen zich melden bij een centrale toegang, de ‘Inwonersondersteuning’.

De tweede ontwikkelingsopgave is de Hervormingsagenda Jeugd. De Hervormingsagenda is in juni 2023 vastgesteld en de opdracht aan de gemeenten zijn de formatie van de stevige lokale teams, ander schaalniveau voor specialistische jeugdhulp en afbouw van residentieel verblijf. Een lokaal team dat zelf hulp en ondersteuning biedt binnen de Jeugdwet met een verbreding naar de WMO en Participatiewet. 

Het is van belang dat deze twee ontwikkelingen parallel met elkaar lopen. Als projectleider van het Sterk Lokaal Team zal je samen optrekken met de coördinator/kwartiermaker Inwonersondersteuning, zodat deze ontwikkelingen passen in de lokale situatie en zich verhoudt tot de omgeving en maatschappelijke opgaven.

Doelstelling.
Zo dicht mogelijk bij huis de juiste zorg in zetten. Dat willen wij bereiken door in te zetten op een stevig lokaal team met voldoende kennis en expertise en verbinding met specialistische hulp. Deze hulp is gericht op de doelgroep 0-100. Het team biedt zelf lichte hulp, gericht op het versterken van het gewone leven en de veerkracht van volwassenen, gezinnen en jongeren. Het team doet dit in goede verbinding met de lokale voorzieningen die beschikbaar zijn voor het brede sociaal domein en verder in verbinding met welzijn, (kinder)opvang en onderwijs en daarnaast met volwassen-ggz en ggz-ondersteuning, die dicht bij thuis inzetbaar is. Dit staat in verbinding met de ontwikkeldoelen vanuit de Regiovisie voor 2023-2028: een sterke basis met een sterk lokaal team, integraal en dekkend aanbod (efficiënt georganiseerd), (hoog-complexe) zorg zo thuis nabij mogelijk, onderwijs en jeugdhulp verbonden en samen leren en doen wat werkt.

Het is hierbij tevens van belang goed na te denken over de bekostiging vanuit de gemeente van het stevige lokale team in relatie tot de aanvullende (specialistische) zorg. Dit om financiële beheersbaarheid te behouden. Gemeenten zijn zelf verantwoordelijk voor de inrichting van hun teams en de bekostiging, op basis van in het bestuurlijk kader duidelijk omschreven functies. Er blijft ruimte voor diversiteit in de wijze waarop gemeenten deze functies borgen in hun lokale infrastructuur en hiervoor heeft de gemeente Tholen een projectleider nodig.

Omschrijving van de opdracht.
Om uitvoering te geven aan de opgaven in het jeugd- en sociaal domein zijn er aantal kenmerken die geborgd moeten worden wil er sprake zijn van een sterk lokaal team:

  • Het lokale team heeft een sterke regierol

  • Er wordt snelle en effectieve hulp geboden

  • Inzet netwerkscreening

  • Normalisatie

  • Gedragen/gezamenlijke visie van de gemeente Tholen

  • Formeel en informeel verbinden en beslissen

  • Deskundige analyse/triage en op tijd doorverwijzen

  • Bij-schalen waar nodig/mogelijk is

  • Dynamisch netwerk

  • Domein overstijgend

Het team is zichtbaar en laagdrempelig aanwezig en gaat uit van de mogelijkheden van ouders en kinderen, waarbij de regie bij hen blijft. Begeleidende Jeugdhulp zal een onderdeel worden van het Sterk Lokaal Team. De projectleider zal samen met de betrokken collega’s, die werkzaam zijn in het sociaal domein, onderzoeken welke zorg nog nodig is in het Sterk Lokaal Team. Deze inzet van hulp gaat uit van de reguliere ontwikkeling van het kind en vervangt en voorkomt een deel van de huidige specialistische jeugdhulp. De hulp werkt vanuit de leefwereld van het gezin en het gehele systeem. Het doel is dat de eigen kracht wordt versterkt en de inwoner zonder hulp verder kan.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden.
In de rol als projectleider ondersteun je de opdrachtgever (gemeente) en opdrachtnemers (gemeente en uitvoeringsorganisaties) in hun ontwikkeling naar het Sterk Lokaal Team. Opdrachtgevers en opdrachtnemers opereren in een complexe omgeving, waarin zij enerzijds de huidige werkzaamheden en dienstverlening uitvoeren en ondertussen verschillende nieuwe landelijke opgaven vormgeven. Als projectleider inspireer en enthousiasmeer je hen bij het door-ontwikkelen van de huidige situatie naar de gewenste situatie. Een goede samenwerking met beleid, procescoördinatoren en coördinator/kwartiermaker Inwonersondersteuning is van essentieel belang. Je helpt hen om de puzzel te leggen, die past bij de lokale situatie en zich verhoudt tot de omgeving en maatschappelijke opgaven.

Wij verwachten het volgende van de projectleider:

  • Je bent op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in het sociaal domein (inclusief Onderwijs) en weet deze te vertalen naar de praktijk;

  • Je kent de Hervormingsagenda Jeugd, de verschillende lijnen uit de agenda die van invloed zijn op de lokale werkelijkheid waarin het team opereert;

  • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming en bent in staat de complexiteit van deze opgaven te (door)zien en anderen mee te nemen om vorm te geven aan deze opgaven;

  • Je kunt jezelf vasthouden aan de koers, ondanks de verschillende perspectieven, en dit te combineren met de benodigde flexibiliteit om aan te sluiten op de fase en de context van de gemeente;

  • Het is belangrijk dat je als projectleider een plan van aanpak maakt en een implementatieplan wat in de praktijk toepasbaar is;

  • Gedegen kennis van het werkveld van de deelnemers;

  • Kennis van de Zeeuwse jeugd/Wmo regio en de cultuur van samenwerken;

  • Ervaring in het leidinggeven aan veranderprocessen waarbij meerdere partijen betrokken zijn;

  • Kan vanuit een onafhankelijke positie functioneren als aanspreekpunt voor alle actoren;

  • Pragmatisch en strategisch sterk;

  • Politieke  sensitiviteit;

  • Vernieuwend denken, buiten de gebaande kaders;

  • Risico’s en kansen inschatten en hierop handelen;

  • Prikkelen, motiveren en aanspreken;

  • Ieders positie respecteren;

  • Kan inspireren en verbinden;

  • Tijdsbewaking en overzicht creëren in de voortgang en hierover verantwoording afleggen;

  • Tenminste over een revelante HBO-diploma beschikt.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Ernst Schoneveld via 06 29 30 84 22 / ernst.schoneveld@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Senior Adviseur Ernst Schoneveld
Ernst Schoneveld
Senior Adviseur
Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.