Kemperbergerweg 783, 6816 RW Arnhem, Nederland
Begindatum:
2 jun 2025Einddatum:
2 mei 2026Uren per week:
16 - 24Publicatiedatum:
24 apr 2025Start opdracht: 02-06-2025
Einde opdracht: 02-06-2026 met optie tot verlenging met 1 jaar
Aantal uren: 16/24 uur per week
Standplaats: Arnhem/Hybride (50/50)
Inleiding
NL-Alert is het primaire alerteringsmiddel van de overheid die burgers voorziet van een handelingsperspectief bij rampen en crises. Het ministerie van Justitie en Veiligheid is eigenaar van het crisiscommunicatiemiddel en heeft het NIPV de opdracht gegeven bij te dragen aan de doorontwikkeling van NL-Alert. Dat doet zij door vanuit Programma NL-Alert gecoordineerd in te zetten op het sluiten van de kenniscirkel, uitvoeren van onderzoeken en faciliteren op vakbekwaam worden en blijven van crisisfunctionarissen in het veld.
Doelstellingen van Programma NL-Alert zijn:
een tijdige en effectieve inzet van NL-Alert;
een consistente inzet van NL-Alert bij incidenten in veiligheidsregio's;
het vasthouden of versterken van het vertrouwen van burgers in NL-Alert om hen in crisissituaties te alarmeren en een eerste handelingsperspectief te geven.
Omschrijving van de opdracht
Om de ambitie de inzet van NL-Alert' continu door te ontwikkelen aan de hand van signalen (aanbevelingen, geconstateerde problemen, e.d.) uit het veld, de maatschappij, onderzoeken en JenV als stelselverantwoordelijke, wordt ingezet op het sluiten van de kenniscirkel. Dit houdt in dat kennis over NL-Alert wordt geëvalueerd. De daaruit voortkomende signalen kunnen door middel van afstemming met het veld leiden tot besluiten, wat (met eventuele verdere uitwerking) als nieuwe kennis wordt beschouwd. De nieuw ontwikkelde kennis wordt ontsloten, onder andere door middel van vakbekwaamheidsmiddelen, en vervolgens in het veld toegepast, waarna een nieuwe evaluatieronde volgt. De cyclus vervolgt zich. Binnen de cyclus kunnen verschillende onderwerpen zich gelijktijdige in andere fasen bevinden.
Vakbekwaamheid rond NL-Alert, dat binnen de afdeling Opleidingen Crisisbeheersing (OCB) valt, richt zich op het vakbekwaam worden en blijven van het werkveld. Onder vakbekwaamheid wordt de implementatie van nieuwe procedures (werksessies, modelinstructies e.d.), opleidingen voor nieuwe medewerkers (apart of als onderdeel van opleiding voor aparte crisisrollen) en het vakbekwaamheidsprogramma, inclusief vakbekwaam blijven, voor betrokken medewerkers waaronder ook kennisuitwisseling gezien. Met uitzondering van het onderwijs gericht op vakbekwaam worden dat door het NIPV wordt gegeven, worden de andere NL-Alert vakbekwaamheidsonderdelen aangeboden aan het werkveld zodat de veiligheidsregio's deze zelf kunnen toepassen.
De OTO-expert draagt zorg voor het uitwerken van vakbekwaamheidsmiddelen binnen het Programma NL-Alert.
Als OTO-expert NL-Alert draag jij in afstemming met de decaan, projectleider NL-Alert en onderwijskundige zorg voor:
Het waar nodig actualiseren van de vakbekwaam-worden producten en het blijvend doorontwikkelen van die producten c.q. nieuwe producten ontwikkelen.
Het intern en met het werkveld afstemmen van oefeningen, gericht op het vakbekwaam blijven in een groepssamenstelling waarin alle deelnemers dezelfde gebruikersrol vervullen.
Het ontwikkelen van het leerblok NL-Alert op inhoud.
Het ontwikkelingen van oefeningen voor direct betrokkenen bij NL-Alert gericht op vakbekwaam blijven.
De totstandkoming van landelijke kennisuitwisseling over NL-Alert.
Aanvullende ondersteunende middelen die veiligheidsregios ondersteunen bij het uitvoeren van hun taak bij NL-Alert.
CV-eisen
Het aangeboden CV dient in het Nederlands te zijn opgesteld in pdf en is maximaal 5 A4's groot. Als het CV niet overeenkomt met de door u gegeven antwoorden kan het NIPV besluiten uw offerte af te wijzen.
Eisen
De kandidaat beschikt over minimaal een HBO diploma. In het cv moet duidelijk worden vermeld: de naam van de onderwijsinstelling, het opleidingsniveau, de duur van de opleiding, en of het diploma is behaald. Een kopie van het diploma dient bij gunning te kunnen worden aangeleverd.
De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan met de ontwikkeling en uitvoering van OTO onderdelen. Dit moet blijken uit een toelichting in het CV.
De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan met risico- en crisisbeheersing. Dit moet blijken uit een toelichting in het CV.
Competenties
Onderdeel van deze uitvraag is een Interview.
Mocht u voor dit interview worden uitgenodigd dan toetsen wij de volgende competenties en vaardigheden in dit interview:
(30 punten)
Het vermogen om innovatieve onderwijsmethoden te ontwikkelen
Communicatief sterk
Resultaatgericht
Pro actief
Kennis van pedagogische en didactische principes
Praktijkervaring met het uitvoeren van scholingen
In deze vragengroep treft u een aantal competenties/vragen aan die u niet hoeft te beantwoorden. De inkoper zal per competentie namelijk de scores achteraf invullen.
Wensen
De kandidaat heeft maximaal drie jaar geleden didactische scholing gevolgd (10 punten)
Maximale uurtarief is € 90,- exclusief BTW en inclusief reiskosten (10 punten)
Aanvullende informatie
De selectiegesprekken worden gevoerd in de middag van 22 mei. Het verzoek is om deze middag vrij te houden.
Let op: vanwege de wet DBA wordt het inzetten van een zelfstandige professional voor deze opdracht als ongeschikt beschouwd.